Tall & Small

eLGee events project, promotie en audiovisuele ondersteuning - info@elgeeevents.be - www.elgeeevents.be - BTW: BE 0698 783 941

Tall & Small

referenties:

- Sunrise Festival (Forest Hide-out Stage)

- The Day Before Tomorrow (Osaka Stage)

- Beachland (Future Hero-stage)

- Krinkel 2013 (Hoofdpodium)

- Nacht vd Jeugdbeweging 2013

- Studay 2014 en 2015

- The Color Run, Santa Run en Neptunus Run 2015

- Versuz

- Noxx/Ikon

- Café Local

- La Rocca

- Petrol

- Radio FG
“Standing Tall, Staying Small (& humble).”


2012, het begon allemaal als nevenproject van dj's Tom Johnson (Tall) & G-Force (Small). Beide heren niet meer al hun dj-sets alleen wilden afwerken. Wat toen “just for fun was” kreeg al snel een heel andere invulling wanneer er een onverwachte storm aan boekingsaanvragen kwam.

Dankzij de hulp van de leden van Jeugdhuis Joh werd gelukkig snel een gepaste naam voor dit sympathieke duo gevonden: "Tall & Small" was geboren.Nu, na 3 jaar samen gedraaid te hebben, mogen ze al veel mooie sets op hun conto schrijven met oa festivals als Sunrise Festival, The Day Before Tomorrow & Beachland, clubs als Noxx, Versuz, Café Local, La Rocca, Petrol,… en mega-events als de Santa Run, Color Run, Nacht vd Jeugdbeweging, Nacht vd Verpleegkunde,…

Via vi.be wonnen ze een aantal hoog aangeschreven dj-contests oa de Studay-DJ-Contest (uit 69 deelnemers) en de dj-contest van de VUB (166 deelnemers) wat zorgde voor een stevige piek van hun populariteit binnen het Antwerpse, Brusselse en Leuvense studentenleven.

Alsook begonnen ze in 2015 met eigen werk. Hun mashups krijgen ondertussen support van een brede selectie nationale top-dj's, zelfs Regi draaide ze in zijn show op MNM. Hun eerste eigen track "Invasion" (uitgebracht in eigen beheer) haalde top 10 in de iTunes Electronic Charts, top 200 in de Algemene Charts én kreeg support van oa Robert Abigail en 2Empress.  Track 2 en 3 zijn in de maak, hiermee hopen ze vooral hun sound te kunnen bevestigen.

Uiteraard blijven ze dromen en streven naar hun ultieme doel: en plekje veroveren op topfestivals als Tomorrowland, Laundry Day en Summerfestival.Hun muziek kan je het best omschrijven als een stevige party-mix van de huidige commerciële tunes met de nodige verrassingselementen. Tall & Small herken je meteen aan hun unieke BigRoom-sound, waarin ze zodanig kunnen variëren dat elk publiek eraan moet geloven. Zij bereiden geen sets voor, maar spelen telkens volledig live, zodat ze hun “soul” kunnen delen met de fans, als het ware een verbondenheid kunnen creëren… dit alles door in te spelen op wat het volk nu echt wil.Speciale onderscheidingen:

-hun eerste single ‘Invasion’ haalde top 10 (8ste plaats) in de iTunes Electronic Charts van België

-hun eigen mashups worden gedraaid door een brede kern aan nationale topdj’s zoals Wout en Regi (oa meerdere malen te horen in ‘Regi in the Mix’ op MNM)

-Winnaars van de Vi.be Studay 2014 DJ-contest (uit 69 deelnemers)

-Winnaars van de Vi.be VUB EindejaarsTD 2015 DJ-contest (uit 166 deelnemers)

-winnaars van de “Girls like DJ’s-Contest” van Noxx (hierin ook benoemd als de ‘Girls Favorite’ oftewel de ‘meest vrouwvriendelijke dj’s’)

-trotse oprichters van de benefiet-organisatie “DJ’s with Hearts”