Sweetsalt

Sweetsalt

Denk een balans tussen warme klanken en elektronica, een balans tussen intimiteit en dansbaarheid.

 

Sweetsalt is een zeskoppige band uit Aalst en omstreken.

Zes jonge muzikanten met een gemiddelde leeftijd van zeventien jaar doen samen wat ze het allerliefste doen: muziek creëren, muziek brengen. Het liefst van al staan ze op de planken, waar ze hun publiek meenemen in hun verhaal. Denk een balans tussen warme klanken en elektronica, een balans tussen intimiteit en dansbaarheid.

 

Het ontstaan van Sweetsalt situeert zich in 2014, wanneer twee zeer goede vrienden na lang experimenteren beslissen om de band op te richten. De groep ondergaat vele metamorfoses tot ze in 2016 eindelijk haar vaste bezetting en sound lijkt te kennen.

 

Met o.a. een selectie van De Nieuwe Lichting 2015, Vlaamse Finale Imagine 2016, het winnen van enkele regionale concours en tweede plaats Zennetoer 2017 kunnen ze op jonge leeftijd toch al enkele verdiensten voorleggen. Ook speelden ze reeds in fijne zalen als Trefpunt, De Casino, etc.

 

Op 21 december 2016 werd hun eerste single, genaamd “Synchrone” gereleased.

Concrete plannen zijn er nog niet, maar de eerste EP zou voor eind 2017 zijn.

Op 7 januari 2017 behaalde Sweetsalt de tweede plaats, publieksprijs en Poppuntprijs op Zennetoer (naast Rockvonk dé rockrally van Vlaams-Brabant).

Nu wordt de focus gelegd op nieuw materiaal en een resem shows in het voorjaar.

 

Cutting Edge: “Jong en beloftevol was nooit meer toepasselijk dan op deze band.”

 

 

 

 

 

eLGee events project, promotie en audiovisuele ondersteuning - info@elgeeevents.be - www.elgeeevents.be - BTW: BE 0506.936.945